|
|
|
müjde
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #376 : Mart 09, 2010, 11:15:35 ÖS » |
|
Şüphesiz mü'minler birbirleri ile kardeştirler. Öyle ise dargın olan kardeşlerinizin arasını düzeltin. ALLAH'a karşı takva sahibi olun. O da size merhamet etsin.
Hucurat Sûresi, 10. Ayet
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yara ßenim
|
 |
« Yanıtla #378 : Mart 15, 2010, 11:12:07 ÖÖ » |
|
Şeytan, içki ve kumarla, ancak aranıza düşmanlık ve kin sokmak; sizi ALLAH’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık vazgeçiyor musunuz? Mâide Suresi 91. Ayet
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
müjde
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #379 : Mart 16, 2010, 05:12:03 ÖÖ » |
|
ALLAH (cc) korusun..(O mü’minler;) tövbe edenler, ibâdet edenler, hamd edenler, oruç tutanlar, rükû edenler, secde edenler, iyiliği emredip kötülükten vazgeçirmeye çalışanlar ve ALLAH’ın sınırlarını (koyduğu hükümleri) koruyanlardır. (İşte, böyle) mü’minlere (cenneti) müjdele!
Bakara Suresi, 196.ayet
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yara ßenim
|
 |
« Yanıtla #381 : Mart 19, 2010, 11:17:20 ÖÖ » |
|
Haydi siz, hakkında (az) bir bilginiz olan şeyde tartıştınız (diyelim, peki) niçin hiçbir bilginiz olmayan hususta tartışıyorsunuz? Halbuki (her şeyi) ALLAH bilir, siz bilemezsiniz. (3/Âl-i İmrân, 66
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yara ßenim
|
 |
« Yanıtla #382 : Mart 21, 2010, 10:48:12 ÖS » |
|
Yok, eğer (imandan) yüz çevirirler (düşmanlık yaparlar)sa, (korkmayın), artık bilin ki ALLAH sizin Mevlâ’nız (sahibiniz)dir. O ne güzel Mevlâ ve ne güzel yardımcıdır! ENFÂL 8
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wuslat...
|
 |
« Yanıtla #383 : Mart 22, 2010, 02:25:19 ÖS » |
|
Eğer ALLAH, yaptiklari yüzünden insanlari (hemen) cezalandirsaydi, yeryüzünde hiçbir canli yaratik birakmazdi. Fakat ALLAH, onlari belirtilmis bir süreye kadar erteliyor. Vakitleri gelince (gerekeni yapar). Kuskusuz ALLAH, kullarini görmektedir. (FÂTIR SURESİ-45.AYET)
|
|
|
|
|
|
“Ey Rabbim! Ben senin bana indireceğin hayra öylesine muhtacım ki...” (Kasas/24)
|
|
|
|
Yara ßenim
|
 |
« Yanıtla #384 : Mart 23, 2010, 11:12:21 ÖÖ » |
|
İman edip de imanlarını zulümle (şirkle) karıştırmayanlar (var ya), işte (korkudan) emin olmak onların (hakkı)dır. Onlar doğru yolu bulmuşlardır. (6/En'âm, 82)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
müjde
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #385 : Mart 23, 2010, 10:43:18 ÖS » |
|
" ALLAH'ın izni olmaksızın, hiç kimse için iman etme (imkanı) yoktur. O, akıl erdiremeyenlerin üzerine iğrenç bir pislik kılar. "Yunus Suresi, 100. ayet
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yara ßenim
|
 |
« Yanıtla #386 : Mart 24, 2010, 11:52:25 ÖÖ » |
|
Size Rabbimin vahyettiklerini duyuruyorum, size (iyiliğiniz için) öğüt veriyorum ve ALLAH’dan (gelen vahiy sayesinde) sizin bilmediklerinizi biliyorum. (7/A'râf, 62)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yara ßenim
|
 |
« Yanıtla #387 : Mart 26, 2010, 08:34:22 ÖS » |
|
Mü'min erkekler ve mü'min kadınlar birbirlerinin velîleri (dostları ve yardımcıları)dır. İyiliği (tevhidi ve sâlih ameli) emrederler, kötülükten/kötü olan şeylerden menederler; namazı dosdoğru/gereğine uygun kılarlar, zekâtı verirler, ALLAH'a ve Resûlü'ne itaat ederler. İşte ALLAH bu kimselere rahmet edecek (bağışlayacak)tır. Şüphesiz ALLAH mutlak galiptir, hüküm ve hikmet sahibidir. (9/Tevbe,71)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yara ßenim
|
 |
« Yanıtla #388 : Mart 27, 2010, 02:58:36 ÖS » |
|
Günahkârlar hoşlanmasa da ALLAH sözleriyle hakkı gerçekleştirecektir. (10/Yûnus,82)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yara ßenim
|
 |
« Yanıtla #389 : Mart 28, 2010, 11:16:09 ÖÖ » |
|
(Yusuf) erginlik/yiğitlik çağına gelince, ona hüküm (peygamberlik) ve ilim verdik. İşte biz, güzel hareket edenleri böyle mükâfatlandırırız. (12/Yûsuf,22)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|